Bildredigeringskurs drönare

DRÖNARFOTO BILDREDIGERINGSKURS (distanskurs)

Tilläggskurs till våra Grundkurser och Mäklare Drönarkurs eller för dig med motsvarande förkunskaper

kurs 4 timmar

Effektiv HDR och 360 Panorama Bildredigering av Drönarfoto för Nybörjare

Du har införskaffat en drönare och har nu lärt dig grunderna till att flyga den säkert. Men nu då? Hur tar man en bra bild? Hur efterbehandlar man bilden på ett enkelt och effektivt sätt för att få bästa resultat? Denna kurs är till för företagare och privata drönarpiloter som är nybörjare inom fotografi och som vill ta sina bilder till nästa nivå med RAW/HDR fotografering. I den här kursen lär du dig att få ut det mesta av din drönare och ta grymma HDR bilder och 360 panorama bilder. HDR bilder ger ett högre dynamiskt omfång (High Dynamic Range) än vanliga standard JPEG bilder. Med HDR kan du visa mer detaljer och färger i skuggor och högdagrar likt vad människor ser med ögat. Du lär dig grunderna till fotografering och komposition och hur du editerar dina RAW/HDR och 360 panorama bilder för webbsidor eller sociala medier. Med HDR kommer du att imponera potentiella kunder eller vänner med dina drönarbilder!

Kursens innehåll

  • Grunder inom Fotografering: korrekt exponering, foto komposition samt genomgång av drönarens fotografiska inställningar för HDR och 360 panorama bilder.
  • Effektiv editering av HDR bilder: lagring av digital media, effektiv användning av Adobe Lightroom för att importera, skapa HDR bilder, färgkorrigering samt export för webbanvändning.
  • Effektiv Editering av 360 Panorama RAW bilder: färgkorrigering (Adobe Lightroom), 360 panorama stitching (PTGUI stitching program) samt efterbehandling av 360 panorama bilder med location tags (Adobe Photoshop)