Drönarkurs för mäklare

Drönarkurs för Mäklare

kurs 1 dag

Kursen utgör en grund att börja använda en drönare och redigeringsprogram för att ge en extra dimension till bostadspresentationen.

Deltagare är mäklare själv eller tillsammans med fotografen. Kursen ger dig ett flöde i att filma objekt, redigera, producera en film och söka spridningstillstånd med hänsyn till lagar och regler. Det är en fördel om deltagare har förkunskap motsvarande vad som gäller för ”uppkörningen” hos Transportstyrelsen för drönarkort i öppen klass samt någon vana av drönarflygning.
Vi kan även ordna anpassad utbildning på kvällar och helger, hör av dig så berättar vi mer.

Efterfrågan på flygfilmade bostäder ökar. Utbildningen riktar sig till mäklare och mäklarfirmor som vill satsa på att utveckla en bra och säker flygfotoverksamhet för att erbjuda toppklassiga bostadspresentationer till sina kunder.

Kursens innehåll

 • Kortfattad repetition av regler och olika tillstånd
  Översikt av regelverk för genomförande av uppdrag.
  Översikt av olika tillståndsklasser.
  Detaljerad översikt av gällande regler för öppen klass.
  När, var och hur får man sprida material?
  Summering av riskbedömning och konsekvensanalys.
  Hur ansöker man om tillstånd?
  Repetition av drönares flygegenskaper, checklistor inför, under och efter ett uppdrag, ingående delar som drönare, sändare, kamera och inställningar samt hantering av ev. nödsituation.
 • Drönarens kamera
  Vi går igenom drönarens fototekniska egenskaper, inställningshantering, hur man filmar och utnyttjar kameraegenskaperna på bästa sätt för att få ut det bästa möjliga resultatet.
 • Inomhusfilmning
  Genomgång av hur man kan filma inomhus med FPV-teknik och vad man ska tänka på i fråga om ansvar och säkerhet.
 • Redigering av insamlat material
  Vi tittar på överföring av material och ett redigeringsprogram där du kan komponera presentationen och kontrollera kvaliteten på den slutliga produktionen.
 • Praktisk genomgång "från ax till limpa"
  Praktisk genomgång av sekvensen checklista, kalibrering, åtgärder före flygning, flygning och filmning av testobjekt, åtgärder efter flygning, överföring material till redigeringsutrustning, redigering och produktion av en test film, samt ansökan om spridningstillstånd.
 • Diplom efter genomförd kurs.

Drönare finns att hyra vid behov

Om du saknar egen drönare kan du hyra från oss. Drönarna hyrs och används enbart i närvaro av en kursledare. Endast drönare 2 000 kr per dag, drönare med värmekamera 3 000 kr per dag. Drönarna kan också hyras för eget bruk, kontakta oss för villkor och offert.