Arbetar du med annonser på webben?

Adobe Animate CC Bannerproduktion 2 dagar

En marknad som ständigt växer kräver rätt verktyg som underlättar vid produktionen av annonserna. Animate CC 2018 (f.d. Flash) är det bästa för att inte säga enda utvecklingsverktyget idag. Flash var under många år det marknadsledande verktyget. Då iPhone kom (2007) började nedförsbacken för Flash. Adobe försökte med Edge Amimate att återta kronan men beslöt att låta Flash fortsätta under nytt namn Animate CC. Inte för att Flash inte kunde skapa HTML5 kompatibel media utan för att de flesta inte trodde att det var möjligt. Flash stämpeln för plugin beroende var för utbredd. För en Flash utvecklare känns det mesta, i gränssnittet, igen.

För dig utan tidigare erfarenhet från Flash plattformen är steget till HTML5 kompatibla annonser det enklast tänkbara. Animate CC kan allt som Flash kunde plus att du även kan konvertera om befintliga Flash animationer till HTML5. Animate CC använder Javascript biblioteket CreateJS, som är inbyggt, för interaktivitet med mer. Animate CC 2018 (januari 2017) ger oss även möjligheten att inkludera valfria tredjeparts bibliotek. Kan t ex vara GreenSock Animation Platform (GSAP) och/eller jQuery med fler.

Animate CC har fullt stöd för både responsiva produktioner (de skalas upp/ner beroende på skärmstorlek) samt högupplösta skärmar (HiDPI) t ex Apples retina skärm och andra tillverkares motsvarighet. Den här kursen är för alla som på något sätt är involverade i annonser på webben. Främst för utvecklare men även inköpare, produktionsledare med fler.

Det här är en öppen kurs, datum och pris m.m. hittar du längre ner på sidan.

Vi erbjuder även Adobe Animate CC som en företagsanpassad kurs

Kursens innehåll – praktik varvat med teori

  • Gränssnitt och verktyg
  • Canvas är vår scen
  • Animationer för annonser, med mer
  • CreateJS – Animate CC’s språkplattform för HTML5 produktion
  • Syntax och struktur
  • Publicera slutprodukten, banner eller annat

Våra kurser inom Adobe Animate CC


Boka nu!