Ledarskap med Mats Lundkvist

Leda i förändring

kurs 1 dag

Ett måste för alla ledare och anställda som vill lyckas i vår värld av allt snabbare förändringar

Målgrupp

Chefer, ledare och medarbetare som går igenom, skall gå igenom eller önskar bli framgångsrika med att genomföra förändringar eller strategier. Kursdeltagarna indelas efter roller så man fokuserar på rätt saker.

Det är inte bara så att förändringar sker snabbare nu än någonsin tidigare, utan nästan varje strategi kräver att personalen gör någonting annorlunda än tidigare. Det innebär att det inte är frivilligt att vara "bra" på förändring, utan ett måste. Faktum är att eftersom de flesta människor tenderar att vara motståndare till förändringar, är sannolikheten att de anställda arbetar mot dig ganska stor. Du kan vända detta när du ser till att förändringen sker på rätt sätt. Vi hjälper dig att få med alla ombord och arbeta på att få förändringarna att hända.

Kursens innehåll

  • Hjälp varje enskild medarbetare utveckla specifika färdigheter för att bli duktig på att hantera och genomföra förändring.
  • Visa varje individ hur de bidrar till förändring och vad som förväntas av dem.
  • Dela en tydlig vision om hur organisationen kommer att gynnas och hjälp varje anställd se "vad betyder det för dem."
  • Föra människor tillsammans som ett lag som kommer öka deras insatser och ge resultat.

Principerna i kursen bygger bl.a. på världens bästsäljande bok genom tiderna kring förändring och förändringsarbete ”Vem Snodde Osten”.

Metod:

Energifyllda föreläsningar, diskussioner, tillämpningsövningar och gruppresentationer, konkreta färdigheter och mallar man kan ta med sig hem efter kursen.

 

Mats kurser inom Ledarskapsutbildning