Våra Drönarkurser

Våra Drönarkurser

Våra kurser förbereder dig inför ”uppkörningen” hos Transportstyrelsen för drönarkort. Allt från grundutbildning till avancerade anpassade kurser.

Vi kommer framöver erbjuda många fler färdiga kurser men redan nu kan vi erbjuda anpassade kurser efter ert behov. Vi kan även ordna utbildning på kvällar och helger, hör av dig så berättar vi mer. Mejl: info@dot-foretagsutbildning.se

GRUNDUTBILDNING HELDAG

Drönar flygning Heldag grundkurs

På heldagsutbildningen är det lika delar teori och praktik. Efter teori och lunch beger vi oss ut till närliggande fält. Där testas dina teoretiska kunskaper och trimmas till praktiska färdigheter. Utbildningen täcker hela spektrumet av UAV / UAS / RPAS verksamheten, från terminologi, regelverk till principerna för flygning. Viktiga grunder om kontroll på säkerheten, lagar och regler, flygtillstånd, flygkartor, nyttolast samt planering inför flyguppdrag. Läs mer/Boka: Drönar flygning Heldag grundkurs

GRUNDUTBILDNING

Grundutbildning drönarkurs 4 timmar

Denna utbildning riktar sig mot dig som funderar på att köpa en drönare i ditt företag eller privat, eller som har nyss köpt en. Den ger en gedigen genomgång i regelverket, om hur man hanterar en drönare både utifrån handhavande och praktik med övningar ute i fält. 
Läs mer/Boka: Grundutbildning drönarkurs 4 timmar

INSPEKTION MED DRÖNARE

Inspektion med drönare 1 dag

Vid till exempel ett driftstopp är drönaren ett värdefullt verktyg för att lokalisera fel och skaffa sig en överblick, därefter kan man utföra riktade insatser. Videokamera, högupplösta stillbilder samt värmekamera är några utmärkta verktyg för att kunna fastställa problemet.
Läs mer/Boka: Inspektion med drönare 1 dag

JOURNALIST OCH FOTOGRAF

Journalist och Fotograf drönarkurs 1 dag

Drönarna erbjuder nya sätt att leverera bilder till en redaktion. För att säkra en långvarig och säker verksamhet måste redaktioner ha en bra förståelse om regelverk och drönarnas egenskaper, flygfotografiska möjligheter, men också hur man bygger en underhållsverksamhet. Denna utbildning belyser hur man fattar beslut för ett flygfotografiskt uppdrag, hur uppdrag genomförs och hur man underhåller drönarna.
Läs mer/Boka: Journalist och Fotograf drönarkurs 1 dag

MÄKLARE

Mäklare drönarkurs 1 dag

Efterfrågan på flygbilder av bostäder ökar. Utbildningen riktar sig mot mäklare och mäklarfirmor som vill satsa på att utveckla en bra och säker flygfotoverksamhet för att erbjuda toppklassiga flygbilder till sina kunder.
Läs mer/Boka: Mäklare drönarkurs 1 dag

FOTOGRAMETRI OCH 3D BILDER

Fotogrametri och 3d bilder drönarkurs 1 dag

Denna utbildning riktar sig mot industriella yrke som behöver snabb insamling av fotografisk information i industriellt syfte, såsom arkitektur, lantmäteri eller gruvindustri. Utöver regelverket för flyg fotografisk verksamhet ger denna utbildning basen till en effektiv och kvalitativ datainsamling från luften för att göra högupplösta markbilder, 3D modeller av byggnader, mm.
Läs mer/Boka: Fotogrametri och 3d bilder drönarkurs 1 dag

DRÖNARE MED VÄRMEKAMERA

Drönare med Värmekamera 1 dag

Kursen behandlar termografering av byggnader, industrier, eftersökning av människor och djur. Värmekameran är ett ovärderligt hjälpmedel, med hög upplösning på värmekameran ser man en liten hund från 100 meters höjd. Den möjligt långa flygtiden på uppemot en timme gör att mycket stora områden kan avsökas på en laddning. Värmekameraförsedda drönare kan även parallellt ha en vanlig kamera som filmar området samtidigt.
Läs mer/Boka: Drönare med Värmekamera 1 dag

Eller välj en annan företagsanpassad kurs efter överenskommelse. Du kan även hitta D&T Företagsutbildning’s kurser på utbildning.se
Kontakta oss för mer information, offert och överenskommelse. Mejl: info@dot-foretagsutbildning.se